קומפוט – ליפתן פירות ארומטי, משולב פירות טריים ומיובשים
המתכון:
המצרכים:
200 גרם משמשים מיובשים אורגנים (ללא חרצנים)
150 גרם שזיפים מיובשים אורגנים (ללא חרצנים)
150 גרם תפוחים מיובשים אורגנים
6 אגסים קטנים
3 תפוחי עץ קטנים מתוקים
3/4 כוס צימוקים אורגנים (בהירים, כהים, מה שאוהבים)
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל איכותית/רבע כפית גרידת מקל
1 מקל קינמון חתוך לשניים
1 ליטר מיץ ענבים טבעי ללא תוספת סוכר/ מים – למי שלא אוהב מתוק מדי, או חצי חצי
3 כוכבי אניס (אופציונלי)
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הפירות היבשים.
את האגסים לקלוף, לקטום את התחתית.
את התפוחים לקלוף ולפרוס לחצאי עיגולים.
להעביר את כל המצרכים לסיר גדול.
חשוב שהנוזלים יכסו את גובה תכולת הסיר, בערך ב 5 ס"מ, ניתן להוסיף מים.
לבשל כחצי שעה, על חום בינוני.
להשאיר בסיר עד קירור.
הפירות מתרככים, מתנפחים, נפח הליפתן ענק.
שימרו על צורתם.לא לבשל יתר על המידה.
אפשר להקפיא!
* אפשר להמיר, 2 כוסות נוזלים ביין אדום מתקתק.
** אפשר להמיר את מיץ הענבים בתפוזים או תפוחים.
*** נפלא, עם כדור גלידה לבנבנה…או רום צימוקים…
מצרפת לכם, גם קישור, עבור כל מי שעומד לצום:
…לקראת צום ועוד קצת
ולעוד קינוח נהדר:
גליל – חטיף אנרגיה, מזין, טעים, ללא גלוטן
ולעוד אחד:
חטיפי אנרגיה – הפינוק בהתגלמותו – מיוחדים במינם
ואם טרם:
קפצו לבקר – עדי באינסטוש
שלום,
האם ואיך ניתן להקפיא את הלפתן?
תודה
הי עידית
האמת שלא ניסיתי להקפיא, עדכני בתוצאות.אולי תקפיאי קצת ותנסי…