

'מה זה לאהוב
כמה סגור וכמה פתוח
באיזה מרחבים
באיזו אותנטיות
לאן היא שייכת? לבינה ובינו? למשפחה?
היא נוגעת בהכל
בכל מרחב ומרחב
כי זוגיות היא הכל
היא זוגיות שלי עם עצמי
עם הקרובים אלי
עם היצירה והעשייה
היא מחברת חזק חזק עם הודיה
עם צניעות
עם הכרת היש
מחבר לעדינות לעומק ולצניעות
זה מזכיר את האין צורך בכוחנות
כי הרי אנחנו כאן לא לשם הצלחה
אלא לשם שיתוף ונתינה מתוך היש
אל תוך ערך
זה לא במספרים, לא בלייקים, ולא אי שם בחוץ, זה שמור בעומקים
זה לא שלי
זה של כולם׳
.

הכנתי לכל אהוביי, רוטה גרוצה – Rote Grütze
מלא בצבעים, בססגוניות, בטעמים, בחיים.
כן כן אחד המתוקים הפינוקיים שיש.
לפני 20 שנה, עוד שהיינו צעירים… הוא דאג לאחד כזה קבוע במקרר. כן בשבילי. שם התאהבתי❤️

קינוח טבעוני – בצ'יק, קרם וניל ומעדן פירות יער rote grutze
אחרי כל כך הרבה שנים שאני פה, ורק עכשיו מעלה פוסט-מתכון, על השילוב המדהים, אם לא לומר מנצח, של קרם וניל, שאינו סמיך, לצד מעדן פירות יער ושאר צבעוניים, במתיקות עדינה, בחמצמצות עוקצנית, וביחד אושר.בריאות.פינוק.אהבה.
כמובן שהבאתי אותה בטוויסטים שלי, בנגיעות המתבקשות, בחלופות, כדי שבהכי הכי פשוט, נהנה גם אנחנו מקינוח שונה וטעיםםםם טעיםםם.

קינוח טבעוני – בצ'יק, קרם וניל ומעדן פירות יער rote grutze
4-6 מנות
המתכון:
המצרכים:
למעדן פירות יער Rote Gruze:
500 גרם מיקס פירות יער קפואים
4 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כוס מייפל טבעי
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
חופן עלי נענע טריים
2 כפות קורנפלור (לא טפיוקה)
מעט מים
לקרם וניל:
250 חלב צמחי – עדיפות לסויה
1 תוכן של מקל וניל או 1 כף תמצית וניל איכותית
1 סוכר וניל בהכנה ביתית*
1 כך סוכר טבעי
1 קורנפלור (לא טפיוקה)
אופן ההכנה:
נתחיל בבישול הפירות.שטפו אותם וסננו.כשהם עדיין קפואים.העבירו לסיר איכותי.הוסיפו את כל המצרכים, פרט לקורנפלור ועלי הנענה.
ערבבו את הקורנפלור עם מעט מים קרים.הוסיפו לסיר.ערבבו.רק עכשיו חממו/הדליקו גז.על אש/חום בינוניים.לערבב עם כף עץ מדי פעם.יש מצב שיהיה צורך בתוספת מים קטנה.המעדן צריך להיות בסמיכות עדינה.זמן בישול בערך 15 דקות.הוסיפו את עלי הנענע, ערבבו שוב וקררו.
נעבור לקרם וניל, בסיר עם תחתית עבה, ערבבו את כל המצרכים.שלא יהיו גושים.לבשל את הקרם, תוך כדי עירבוב.הוא מסמיך מהר, ממליצה על אש קטנה.כשהסמיכות היא עדינה, עדיין שישאר מעט נוזלי, להוריד מהאש ולקרר.
ההגשה היא בטמפרטורת החדר או קרה.מה שאוהבים.
בקעריות הגשה, מלאו במעדן האדום בורדו הזה, ומעל או מתחתיו את קרם הוניל.
אפשר להגיש בניפרד, כל אחד שם לו איך וכמה שהוא אוהב…אם העדפה והמשיכה היא לזה או לזה.
תהנו הרבה,
צלמו ושילחו לי, אין משמח מזה.
אוהבים קינוחים מהירים, שאינם מבוססי בצק ואפייה?
כנסו גם לאלו, משגעים, מה גם שעונת התותים כבר כאן:
קינוחי כוסות – שכבות פרי, 'קרם פרש' טבעוני, 'גרנולת הפתעה', ללא גלוטן, בהמתקה טבעית
מוזמנים להצטרף אלי גם: לאינסטוש
או לדף של 'דובדבנים של טעם' בפייסבוק

