

קציצות טבעוניות עסיסיות מ 2 מרכיבים בלבד
עדשים שחורות
טופו
תבלינים, גם מלח ופלפל מספיקים!!!
עסיסיות בזכות, הגודל שלהן, המרכיבים והיחס ביניהם.
ככה כמו שהן, לצד סלט קצוץ וטחינה, בסנדוויץ' מפנק.
הן ללא גלוטן, הן אפויות, והן ט ע י מ ו ת .
מפוצצות בחלבון סופר איכותי, חלבון צמחי משני סוגי קטניות – העדשים והסויה – הטופו.
שנכין?


קציצות טבעוניות עסיסיות מ 2 מרכיבים בלבד
16 קציצות ענק
המתכון:
מה צריך?
2 כוסות עדשים שחורות מבושלות – מסוננות משאריות מים
400 גרם טופו מוצק
תבלינים : מלח עשבים, פלפל שחור, כוסברה טחונה, תבלין קארי, פפריקה מתוקה/חריפה – מה שאתם אוהבים !!!
אם תרצו לשדרג בעוד גודיז:
תוסיפו כוס עשבי תיבול – פטרוזיליה, כוסברה – קצוצים דק
גזר או קישוא מגורדים
1 בצל סגול קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
איך מכינים?
במעבד מזון לטחון את העדשים עם הטופו. למרקם חצי חלק, מה זה אומר? שהמרקם יישאר עם מעט גושים קטנים.
לתבל. לטעום, איזה כייף שניתן לטעום את הבלילה ולהוסיף מה וכמה שאתם אוהבים.
אם החלטתם להוסיף קישוא, חשוב לסחוט אותו.
זה הזמן להוסיף גודיז.
לערבב היטב.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לרפד תבנית בנייר אפייה.
לקצץ קציצות גדולות, ועגולות, לא פכוסות ! אם יש צורך להרטיב מעט את כפות הידיים במים, או לשמן את הידיים בשמן זית ולגלגל את הקציצות.
זה חלק ממה שייתן להן, עסיסיות ומרקם נהדר רך ולא מיובש. אני הכנתי מהכמות הזו – 16 קציצות.
לטפטף את שמן הזית על כל קציצה וקציצה.
להכניס לתנור – לאפות כחצי שעה. 5 דקות אחרונות של האפייה, אפשר להעביר את התנור למצב גריל.
טוב שתהיינה זהובות, יציבות, אך מעט רכות בתוכן.
מחוץ לתנור, הן יתייצבו עוד, וזה חשוב.
סלט קצוץ, טחינה ויש!!!
בסנדוויץ? עם סויונז, חרדל, ירקות?
תענוג!
——————————————————————————————————————————————————————————–
עדכונים !!!
היום ובהמשך כל חודש נובמבר, יעלו באינסטגרם – בסטוריז – מבצעים מטורפים של חודש נובמבר, על מכשירים למטבח.
לקראת ה black friday יתווספו מוצרים נוספים,
וסוף סוף הנחות מדהימות אצלי, לויטמיקס !!! תשארו להתעדכן.
עדי – אינסטוש: להשאר מעודכנים

