קראמבל מישמשים ונקטרינות – ללא גלוטן, בהמתקה טבעית, קינוח מטריף מהיר וקליל
בינינו אין על פירות קיץ.
והם הכי טעימים, כשהם בשלים ומתוקים.
ככה לאכול אותם.
לצרף אותם לשייק כתום,
בסלט פירות,
מקשטים סלט ירוקים,
או נאפים להם, לכדי מאפה, מתקתק, חמצמץ.טעים להפליא.
יש מנות בכלל וקינוחים בפרט,
שמשהו בפראיות שלהם, קורץ ומגרה.
הקראמבלים הם כאלו.
לעיתים, הבלאגן הזה, של הפירורים, המיץ הניגר, הפירות הרכים, יכול לעשות רושם של פחות,
אני אוהבת!!!
הריח שלו, אין כמוהו.הטעם הורס.וזה שזה בעצם קינוח קליל ומהיר הכנה.בריא ומזין, מעלה את ערכו פי מיליון.
הרעיון הוא גאוני, כמעט כל פרי מתאים.של קיץ, של חורף…
אלה הרכים לטעמי, מהממים.
כל עוד הם כאן, נצלו אותם.
הכנתי אותו ללא קמח, ללא סוכר, עם מעט מאד שמן, והעדפתי שיהיה נטול גלוטן.
רוצה לשתף אתכם, בפתרון מעולה,
שאני משלבת הרבה במטבח שלי, באוכל, בכל מיני מנות.
'קוואקר', שייך לשיבולת שועל.
אני ממליצה מאד לנסות להכין 'קוואקר', מכל מיני דגנים.
עם או בלי גלוטן.
כמובן שיש צורך בבלנדר שיודע את העבודה.
שיודע לטחון.אפשר לבחור לטחון דק או גס.
כך אני מכינה 'קוואקר' כוסמת, קינואה, כוסמין ועוד.
קראמבל מישמשים ונקטרינות – ללא גלוטן, בהמתקה טבעית, קינוח מטריף מהיר וקליל
המתכון:
המצרכים:
למילוי הפירות:
4 כוסות פרוסות דקות של מישמשים/נקטרינות, מתוקים ובשלים
2-3 כפות סילאן טבעי
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 לימון, מיץ ממנו ומעט גרידה של הקליפה (אופציונלי, מוסיף המון)
2 כפות ריבה/קונפיטורה ביתית (אופציונלי)
1/4 כוס מים
1 כף קמח טפיוקה
לבצק פירורים:
3/4 כוס קמח קוקוס
2/3 כוס קוואקר – שיבולת שועל, כוסמת, קינואה, גרוסה דק.
1/2 כוס שקדים גרוסים דק מאד
3 כפות שמן קוקוס במצב מוצק
1/4 כוס סילאן טבעי
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
לפרוס את הפירות לפרוסות דקות.
להעביר לקערה עם כל שאר המצרכים.לתת לעמוד 10-15 דקות, להגיר מעט נוזלים, שזה טוב ורצוי!
בינתיים, בקערה נוספת, לערבב את כל המצרכים לבצק הפירורים.ממליצה עם מזלג.לא לעבד יותר מדי, הוא צריך להשאר פירורי.
לחמם תנור ל 190 מעלות.
בתבנית פיירקס משומנת.לפזר את הפירות.
מעל לפזר בשכבה אחידה את בצק הפירורים.
להכניס לאפיה, עד הזהבה, בין 35-45 דקות.
חשוב שהנוזלים מהפירות, יבצבצו למעלה, זה סימן מצויין שהקארמבל מוכן.
להגיש את התענוג, עם גלידה ביתית טעימה בטעם פירות או וניל, קצפת ביתית, פודינג וניל או ככה אז איז.
מוזמנים להצטרף אלי לדף האינסטגרם החדש שלי
ולדף הפייסבוק של 'דובדבנים של טעם'