רוגלך טבעוני – מהיר הכנה, מקמח כוסמין מלא, ללא שמרים, פצצת חלבון ופינוק

רוגלך טבעוני – מהיר הכנה, מקמח כוסמין מלא, ללא שמרים, פצצת חלבון ופינוק,
בני דודים של המקור.
תכף נוחתת פה חמולת אורחים, לקפה ומאפה, מלא ילדים, בדרכם ליער השחור.
עוגת שזיפים למבוגרים
ורוגלך למתוקים.
ברור שסבלנות נידרשת ועם החום, פי מיליונים,
יש חופש, יש פעילות, יש ילדים, בעיקר ילדה אחת שאוהבת להיות, להיות חלק, להיות שותפה.
המטבח הוא מרחב פלא היצירה.
מאפשר לילדים לקחת אחריות, לבחור, להתחבר לחומרי גלם, להתנסות בקסמים, לפתוח עולמות למרקמים, תערובות, שילובים,
להחשף לתהליך ולהנות מהתוצאה.

לבחור להכין ולמצוא חלופות בריאות יותר, עשירות, מגוונות בחומרי הגלם שלהם, זה תענוג לא קטן.
הבצק לרוגלך, נעשה כולו, מתחילתו ועד סופו, בעזרת הפודפרוססור.בהדרגה החומרים משתלבים להם, לידי בצק בלאגן, שהופך תוך דקות לכדור בצק נהדר.
זה לכשעצמו, חוויה מעניינת.מכאן העבודה של הילדים.
תנו את המרחב.
בסוף ננקה את השוקולד מכל פינה…

הבצק עשוי מקמח כוסמין מלא, שטחנתי בצ'יק.
ביחד עם טופו, מעט סילאן ווניל, למתוק, טעים וריחני,
התקבל לו אותו עיגול בצק נהדר, שיהפוך הפעם לעוגיות מתוקות, ממולאות בקרם שוקולד משגע, שהוא הפתעה מטריפה בפני עצמה.
ההפתעה הגדולה, היא התגובה שלהם, האחת: מה???? טופו??? פה??? מה קשור???
הוא: איזה כייף זה עם טופו!!!




קמח ניתן לקנות, אבל למה לא לטחון? שיהיה טרי? מכל דגן וקטניה שרק נרצה!
אם עדיין לא רכשתם בלנדר שיודע לעשות את העבודה, בנוסף לעוד שידרוגי מטבח, לבריא, לטרי, לאיכותי, צרו איתי קשר בפרטי ותוכלו להצטרף לקבוצת רכישה של אחד כזה מפנק ומשדרג, במחיר הנחה חביב!!!
שוקולד ניתן לקנות, אך למה לא להכין לבד? מתכון מיד מיד משותף: שוקולד ביתי משגע
ואם אתם עדיין איתי ולא ברחתם…
בהכנת טופו התנסתם? מתכון קל קל, פשוט, ללא חומרי גלם מיוחדים: טופו ביתי מטריף

רוגלך טבעוני – מהיר הכנה, מקמח כוסמין מלא, ללא שמרים, פצצת חלבון ופינוק
32 רוגלך חמודים
המתכון:
המצרכים:
לבצק:
200 גרם טופו רגיל
1/3 כוס חלב צמחי (שקדים/אורז/סויה/קוואקר)
3 כפות סילאן טבעי
1/4 כוס שמן קוקוס נוזלי/שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
3 כוסות קמח כוסמין מלא/חצי חצי/לבן
לקרם השוקולד:
מחצית כמות השוקולד הביתי
1/2 כוס עד 3/4 כוס חלב צמחי
100 גרם טופו (מה שנשאר מהחבילה הקנויה)
סילאן להמתקה, לפי טעמכם, בין 2-4 כפות
לזיגוג לאחר האפיה: 3 כפות סירופ מייפל + 3 כפות מים
אופן ההכנה:
נכין את מילוי השוקולד:
יש להכין את השוקולד לפי ההוראות.מחציתו ישמש אותנו למילוי.מחצית נוספת תתפנקו בפרלינים! או שתכינו מחצית הכמות מלכתחילה.
לקערת השוקולד, בעודו חם, יש להוסיף את שאר המצרכים ולטחון היטב עם סטיק, למרקם חלק.תטעמו, אם יש צורך המתיקו.המרקם ממש כשל קרם קרם.
נכין את הבצק:
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לסנן את הטופו, להעביר למיכל מעבד מזון, הפודפרוססור, זה עם הסכין! כן כן.
להתחיל לטחון את הטופו, בהדרגה להוסיף את החלב הצמחי, ההמתקה, הוניל, השמן.לטחון כמה דקות ולהוסיף את הקמח ואבקת האפיה.תוך דקה שתיים, הבצק מתכדרר לכדור.זה הזמן לעצור את עבודת המעבד
לבדוק אם הוא נעים לעבודה ולא דביק.
מעט לח זה מצויין.
להמשיך בלישה עדינה, בין כפות הידיים, לדקה.
להוריד את חום התנור ל 180 מעלות.
לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה.
לחלק את הבצק ל 3 חלקים.לרדד על משטח מקומח, לעובי 1/3 ס"מ.לא דק מדי וחשוב הקימוח למנוע הדבקה.
.לקמח גם את המערוך.למרוח שליש מכמות קרם השוקולד, עד לקצוות, ראו תמונה.עם סכין, לחתוך לחצי, לרבע וכל רבע לשניים.לגלגל בעדינות מהצד הרחב לקצה.
להעביר לתבנית ולתנור החם, לאפיה של 15-17 דקות.שיקבלו מעט תבע זהוב אך לא יתקשו.
בשלו את המצרכים לזיגוג והברישו את הרוגלך, בעודם חמים!
ת כ ף ה א ו ר ח י ם פ ה !!!
תהנו!!!
וכן, ניתן להכין אותם גם עם ממרח שוקולד קנוי טבעוני!


נראה נהדר! כתוב במתכון "ראו תמונות" בהקשר של חיתוך הבצק לפני הגלגלול אבל לא ראיתי תמונות כאלה. תוכלי להוסיף?
תודה.ראו תמונות בהקשר של עובי הבצק, אופן המריחה.את החיתוך כפי שהסברתי.סורי אין לי תמונה.
שלום עדי, מה שלומך?
אתחיל בלומר שאני מאוד נה ת מהבלוג, ניסיתי כבר את רוב המתכונים שלך והם תמיד מוצלחים!
אני פונה אליך לגבי רכישה של הבלנדר, באיזה בלנדר מדובר ומה מחירו? והאם ניתן לרכוש ולשלוח לדרום אפריקה?
המון תודה והמשך שבוע טוב!
נעה
הי נעה,
תודה רבה רבה!
האם תוכלי לשלוח לי הודעה בפרטי? בפייסבוק? או במייל? כך נוכל להמשיך להתכתב בנוחיות.
שלום
נראה מעולה
במה אפשר להחליף את הטופו?
שלום, תודה!
המתכון הוא עם טופו.ניתן לנסות מתכון אחר.
מה אפשר להשתמש במקום טופו (לא אוהבים )
ושיהיה פרווה אם אפשר
הי גלית,
הטופו לא מורגש כלל! ניתן עם גבינת סויה.אך יהיה צורך בכמות אחרת של הקמח.
הי עדי.
לגבי קרם השוקולד – אם משתמשים בקרם קנוי (כגון ממרח חרובים בטעם שוקולד) , האם הוא מהווה את הקרם כולו, או שעדיין יש צורך לערבב אותו עם הטופו והחלב?
אהלן ריבי,
הוא יכול להיות מילוי שוקולד בפני עצמו, ניתן להעשירו עם טופו.לבחירתך☺
תודה על המתכון – הכנתי ויצא ממש טעים!
לאחר האפייה (ואפילו השארתי קצת יותר זמן בתנור) *מבחינת המרקם* עדיין קצת מרגיש קצת לא אפוי, מבחינת הטעם מושלם.
זה מה שאמור לקרות?
אין לי נסיון בכלל באפיה בכלל ובאפיה טבעונית בפרט 🙂
הי יואל, שמחה שאהבת.הבצק שונה מעט במרקם וברכות, הטופו הוא זה שנותן יותר רכות למאפים.אולי הגילגול היה עברה מדי? הרידוד עבה מדי? יכול להשפיע על התוצאה