רולדה שוקוצ'ינו טבעונית ממולאת בקרם קוקוס וניל
עוגה בהזמנה, הנער שלי, מחר מסיים את ההההבחינות שלו, ערימות של בחינות, בכל יום,
שבוע הבא מסתמנת הקלה, פנינו לכיוון החופשה,
ביקש עוגה מפנקת.
המתוק ביקש ומעט דייק,
משהו עם שוקולד, גם עם איזה שהוא קרם יאמי כזה של פעם, אם אפשר לא ממש בריאותיסטי כזה,
בלי קשיו אם אפשר…
הכי הכי פשוט היה לי להכין עוגת ביסקוויטים קרה, עוגת קרמבו, בראוניז…
אך אוהבת ומאותגרת להכין חדש, מעט יותר הרפתקני?
כפי שהבטחתי בטעם של פעם,
הרי בשבילו לא משנה אם שטוח או מגדל, במאפינס או עיגול,
העיקר האהבה, העוגה, תשומת הלב המפנקת
ולא לא משנה בכלל אם קיבל בלתי מספיק או כמעט מעולה
כי הוא הוא הרי הכי הכי מצויין שיש?
יש תקופות ויש
כאלה של שגרה
וכאלה שממולאות בשינוי, חדש, סיום וקרם.
אלה הממולאות, מביאות איתן התרגשויות טריות ואחרות,
התעוררות ודיגדודי לב.
אנחנו בשיאה של אחת כזו, התפאורה סביב מדוייקת, ימים של חום, לילות עם קור, גשם לפנות בוקר,
חופשה בפתח, בתי ספר חדשים חדשים ממש…
להשלמת התפאורה, עוגת רולדה,
רולדה שוקוצ'ינו טבעונית ממולאת בקרם קוקוס וניל,
בל נשכח שהיום הוא יום השוקולד הבינלאומי, נראה לי שהבחירה בטעמי, צבעי, ציפוי, בשוקולד…מה שנקרא בפנים וגם בחוץ,
יענה גם הוא בצורה מושלמת לאתגר.
מניחה זאת כך, העוגה עצמה פשוטה להכנה, אך מאתגרת מבחינת ההרכבה, הגילגול.
לקרוא את הפוסט כולו, זה חובה,
לעבור על כל סעיף וכלל?
וכן גם לי לא יצא מושלם, 3 סדקים גדולים נוצרו להם בעוגה,
אך זמן הקירור, שהוא חובה, הגילגול הצמוד צמוד, העטיפה, התפילה, העוגה יצאה מעולה ואפילו יפהפייה ?
ועדיין הרולדה ידידותית, עשויה קמח כוסמין, אך הפעם השתמשתי ביותר לבן ממלא, כדי שלא יכביד על המרקם ועל הגילגול.
הסוכר, סוכר קוקוס, הטעם עדין, הוא בעל ערך גליקמי נמוך יותר, השמן, שמן זרעי ענבים, השוקולד לציפוי הוא כמובן ביתי וגם זה לא חובה…רק הצעה.
יאללה לצלול למתכון…לקרוא טוב ועוד יותר טוב ולעבודה!!!
מצרפת קישור לעוגת קרם נהדרת, לעוד אופציה מדליקה, טעימה ובריאה: עוגת דבש מקושטת בקרם מהמם ושאר פינוקים
ממש אשמח,
שתקראו גם את הפוסט ולא רק את המתכון,
הציצו בתמונות,
הפעם מתהלך בעדינותו פה אתגרצ'יק,
הקפידו על ההוראות, הכינו מראש מה שצריך,
פנו לעוגה טיפהל'ה זמן וסבלנות.
המתכון:
למצרכים:
לרולדה עצמה:
כוס וחצי קמח כוסמין, ממליצה על הלבן, או חצי חצי, אך לא יותר
1/2 כוס קמח סויה
2 כפות קורנפלור
1/3 כוס אבקת קקאו איכותית
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס סוכר קוקוס
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
שוט אספרסו קר
3 כפות שמן זרעי ענבים
1 כוס מים קרים ועוד כרבע כוס מינוס פלוס לפי הצורך
1 כף מיץ לימון
לקרם :
250 מ"ל קרם קוקוס ארוי די (קרטון), מקורר
60 גרם אינסטנט פודינג אורגני וטבעוני
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות, על טורבו.
להכין תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
להכין את הקרם, להקציף יחד את קרם הקוקוס הקר עם 60 גרם מהפודינג, עש שסמיך מאד ולהכניס לקירור.
להכנת הרולדה: לקערת המערבל להכניס את כל המצרכים היבשים, לערבל.להוסיף את הרטובים, רק כוס מים אחת, בהתאם לצורך את השאר.חשוב שהבלילה תהייה סמיכה מספיק אך לא מדי.תציצו בכל התמונות.להוסיף את מיץ הלימון ולערבל קלות לבלילה חלקה.
להעביר את הבלילה לתבנית עם נייר האפייה.לפזר בעדינות עם לקקן סיליקון, לצורת מלבן, את הבלילה, שתהייה חלקה ובגבהים שווים (תמונה).
להכניס לאפיה קצרה של 10 דקות ולהוציא, רצוי כמובן לבדוק עם קיסם שאכן כולה אפויה.
עוד כשהעוגה בתנור,
להכין מגבת מטבח נקייה, לפזר עליה כף סוכר.
כשהעוגה מוכנה וכן עדיין חמה,
הגיע הרגע המאתגר הראשון, מעכשיו היא כמו תינוק, בשתי זרועות ובעדינות מטורפת, יש להפוך אותה על גבי המגבת.
להסיר בזהירות את נייר האפייה ולגלגל את העוגה עם המגבת לרולדה, כדי שתתיצב לכדי צורת רולדה.
ייתכן ויווצרו סדקים, לא נורא כלל, בזמן הגילגול וההידוק, הקירור…היא ממש כמעט ומתחברת מחדש, לא להבהל.
לתת לה להתקרר.לפתוח בזהירות כדי למלא בקרם…בזהירות…
להוציא את הקרם מהקירור ולמרוח אותו על גבי העוגה עם הלקקן הגמיש, בשכבה אחידה, לא להגיע לרבע האחרון של המלבן, כדי שהקרם לא ישפך חוצה.
לגלגל, לאט, תוך כדי הידוק עם המגבת, חזק ומהודק מאד, גם אם יש סדקים, כשהרולדה מגולגלת טוב ויפה ומאד הדוק,
לפרוס יריעת ניילון נצמד גדולה ולגלגל יחד להידוק כמו סוכריה גם את הקצוות.
להכניס ללילה לקירור.לצפות בקרם השוקולד כשעה לפני ההגשה.
להכין קרם שוקולד לציפוי, מ 140 גרם שוקולד ביתי עם 1/2 כוס חלב צמחי כלשהו, 2 כפות סירופ מייפל, לחמם מעל בן מארי ולשפוך על העוגה.
להכנת שוקולד ביתי מהמם :
מצרכים –
3/4 כוס חמאת קקאו איכותית
1/4 כוס שמן קוקוס
2 כוסות אבקת קקאו איכותית
3-5 כפות המתקה טבעית בעזרת סירופ מייפל, סילאן טוב (הוסיפו, הפחיתו לפי טעמכם…)
ממליצה להשתמש באותה הכוס למדידת המצרכים.
אופן ההכנה –
בשיטת בן מארי נמיס את החמאה, השמן, תוך כדי ערבוב. על חום/אש נמוך/נמוכה.
אליהם נוסיף אבקת קקאו, לערבב היטב, למניעת גושים,
ולבסוף להוסיף את ההמתקה, התחילו בפחות, תטעמו והוסיפו עד שיהיה לכם טעים.
הי עדי
ואווו העוגה נראת סוףףףףף
איזה קמח אפשר להחליף מקמח סויה?יש לי קמח שקדים זה טוב?
כ"כ הפודינג וניל הוא מוצר בריא ?
הי רחל, תודה.קמח הסויה חשוב לייצוב ומרקם הטורט.הפודינג הוא לא מוצר בריא, אני מצאתי אורגני וידידותי, אך לא בארץ.
לפני הרבה מאד שנים, הייתי מכינה רולדות, לא טבעוניות, ומה שזכור לי בבירור, שאת המגבת הייתי מרטיבה וסוחטת, וכך היה קל יותר לעטוף ולפתוח את הרולדה וגם לשחרר אותה בסוף תהליך ההכנה. מה דעתך עדי?
הי טל, כן, זוכרת.גם במתכון הזה, העוגה מתגלגלת לה בתוך המגבת, כשנותרת לחות בתוכה.
יש לך הצעות תחליף לכוסמין שיהיה ללא גלוטן? אני מחפשת המון זמן מתכון לרולדה ולא מוצאת):
הי, לא ניסיתי ללא גלוטן.אולי אנסה באמת למצוא שילוב קמחים נטולי גלוטן.אעדכן כמובן.
בקרם שוקולד 2 כוסות קקאו או 2 כפות?