ריבת תפוחים ארומטית – בהמתקה טבעית, המהפכה בריבה!
למה מהפכה?
כי מה לימדה סבתא?
שריבה מכינים עם טונה של סוכר.
אחרת זו לא ריבה.
אחרת זה לא זה.
לא באה לנפץ מסורת,
רק לשתף,
שתמיד יש עוד דרך,
לא פחות טובה.
עונת התפוחים.
סתיו.
בשבילי זה לחזור ולהתאהב בהם כל פעם מחדש.
עוד ויותר, שהם טריים, הכי טריים שיש, מהבוסתן של נירה, חברה שלי.
בבוסתן הפרטי, שלל סוגים, עצים, והרוב תפוחים.תםוחים מסוגים שכבר לא קיימים.
וכל האושר הזה מתחבר עם ראש השנה שלנו,
אז מתפוחים מה מכינים? על משקל הלימונדה…
בעיקר כשכמה וכמה ק"ג שלהם, נחתו אצלי במטבח.
ק"ג ראשון כבר נחטף עוד בלילה.
הם כל כך טעימים.יש מתוקים, יש חמוצים, יש חצי חצי.
השילוב שלהם, וביניהם מביא איתו הפתעות.
ברור היה שחלק מהם יהפכו לריבה.
ועוד יותר ברור היה, שריבה תיהיה וללא סוכר.
יהיה משהו שיביא אותה להתקרמלות, שידגיש את המתיקות הטבעית,
שישתלב מושלם עם תבלינים ארומטיים,
ויהיה חלופה איכותית ובריאה לריבה.
אני חושבת שמעל שנים שנים לא קניתי ריבה.
תמיד הכנתי, מהירות, מפנקות ובהמתקה קלה ואיכותית, בטכניקות נהדרות,
שמביאות להסמכה וקירמול.
והפעם?
אופסססס הפתעה!
והיא מדהימה!
תכינו ממנה הרבה,
בהמשך יעלו מתכונים נוספים, רעיונות ועוד,
לקראת החג הקרב ובא.
ריבת תפוחים ארומטית – בהמתקה טבעית, המהפכה בריבה!
המתכון:
המצרכים:
4 תפוחים בינוניים, מתוקים וחמוצים, שטופים
פרוסת לימון דקה
1 כף מיץ לימון טרי
3 כפות סילאן טבעי
1/2 מקל קינמון
1/2 כפית אבקת קינמון
3 תרמילי הל
מים
אופן ההכנה:
לקצוץ את התפוחים לקוביות קטנות וחמודות.זה חשוב, לריכוך שלהם.כולל הקליפה.
לשמור את אחת הליבות של התפוחים.
בסיר עם תחתית עבה, נון סטיק, לבשל את קוביות התפוחים עם חצי כוס מים והליבה ופרוסת הלימון חתוכה לחצי, עד לריכוך, על אש קטנה.
בערך 20 דקות.מדי פעם לערבב עם כף עץ.בעדינות.
להוסיף את שאר המצרכים, לערבב שוב.אש קטנה.
לבשל בערך 5 דקות.כשהסיר סגור.
לסגור את האש ולתת לריבה להשאר בסיר החם, עד לקירור.
מי שפחות אוהב את המרירות העדינה של קליפת הלימון, זה הזמן להוציאה.
וכן את הליבה.
כשהריבה קרה.להעבירה לצנצנות נקיות ומעקרות במים רותחים.
כך, יאריכו ימים אפילו שבועיים שלושה.
ניתן להקפיאה.
והכי הכי להכין אותה כמתנה לראש השנה.
עוד שכאלה?
ריבת תותים טבעית מהירת הכנה – ללא תוספת סוכר
קונפיטורת משמשים, טימין ושקדים – מהירת הכנה, בהמתקה טבעית
קונפיטורת פירות יער (קפואים) בהמתקה טבעית
קפצו לבקר:
עדי באינסטוששששש, בחיי שמדליק שם!
תרמילי ההל זה רק לטעם? האם בסיום הבישול מוציאים אותם? נראה לי שהקליפה לא אכילה.
ההל לטעם.אפשר להוציא לאחר הבישול.או להשאירם לטעם דומיננטי יותר.
תודה לך, יקירה אלופה!
בשמחה רבה!!!
ברור שלא אוכלים את תרמילי ההל כמו שאת לא אוכלת את מקלות הקינמון .
נראה לי טעים להוסיף מעט ג'ינג'ר אם את מסתייגת מההל.
שמחה שיצא טעים, ברור שלא השארת אותה להתקרמל, זה סוד ההבדל.
הכנתי היום! יצא ממש טעים, הכנתי כמות גדולה יותר כדי לחלק לחברים 🙂 תודה ותהיה שנה נפלאה מלאת חופש, יצירה, הנאות קטנות וגדולות!
שניקו נהדרת!!! איזה כייף! שנה נהדרת לכולכם, תודה רבה
שלום עדי , את הליבה מבשלים עם כל התפוחים יחדיו?
הי הי איילת, כן כן
היי עדי!
נראה נהדר!
את יודעת לכמה זמן הריבה מחזיקה מעמד? הבנתי שסוכר הוא חומר משמר אז אני תוהה אם הריבה הזו מחזיקה פחות בגלל השימוש בסילאן ולא בסוכר
תודה ארין.קודם כל זו כמות קטנה, כך שמאמינה, כי זה טעים מדי, שלא תחזיק מעמד.כמה ימים במקרר פחות או יותר.