חיתוכיות גבינה – לימון טבעוניות משגעות
כבר מלא זמן שומרת אותם בקנה.
הגיע הקיץ, הגיע הזמן.
חיתוכיות מה זה חתיכות, עדינות, מפנקות, ריבוע חמוד, ריחני, גבינתי, עם השילוב הכי הכי, גם של פעם ובעיקר של תמיד.
גבינה ולימון.ועוד מתקתק במידה.אושר.
אושר שטעים.
אקסטרה אושר שמזין.
פשוט ככה, עוגה מזינה, מטורף לא?

חיתוכיות גבינה – לימון טבעוניות משגעות
לא תאמינו כמה המתכון הזה פשוט וקל להכנה.
וגם כמה הנאה מביא איתו.
כתבתי אושר, התכוונתי לכך, מעומק ליבי.
חיתוכיות אושר בביסים קטנים.בריבועים מדודים.
הן ללא גלוטן, הן כמעט ללא תוספת שמנים/שומנים, בהמתקה טבעית ועדינה,
והתוצאה ביסי אושר של עוגת גבינה.
קצת אחרת, לא פחות נהדרת.
מפוצצת דברים טובים, עוגה חלבונית, בהחלט יכולה להיות פינוק של לפני ואחרי אימון וספורט, לרגעי בוסט אנרגיה, לרגעי פינוק עם תה צמחים או בכלל לימונענע.
כשאילי שלי, אמר, אמא, וואלה מוצלח.
תוכלי להכין אחת ליומולדת של חבר טוב טבעוניסט ובריאותיסט כמוך?

חיתוכיות גבינה – לימון טבעוניות משגעות

תבנית פיירקס קטנה בגודל 18 על 25

המתכון:
לבסיס החיתוכיות:
1 כוס קוואקר גרוס דק נטול גלוטן
1/2 כוס תמרים רכים
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
3/4 כוס שקדים טחונים

לשכבת ה'גבינה':
1/2 כוס מיץ לימון
1 כפית זסט לימון – לאוהבי הז'אנרון
400 גרם טופו משי רך
3 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר דמררה בהיר אורגני
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1/2-1 כפית כורכום (להוסיף בהדרגה, עד קבלת צבע צהבהב יפה יפה)
1 כף שמן קוקוס בכבישה קרה אורגני

אופן ההכנה:
את כל מרכיבי הבסיס, לטחון היטב במעבד המזון עם סכין או בבלנדר חזק.
להעביר לתבנית הפיירקס. אפשר לשמן מעט עם שמן קוקוס את התבנית או מעל נייר אפייה משומן קלות.שיהיה נוח לחלץ מהתבנית.מודה שרק שימנתי מעט, והן יצאו מושלמות מהתבנית.
להדק היטב לידי שכבה אחידה בגובה שלה.
נחמם תנור – 180 מעלות.
עכשיו נכין את מילוי הגבינה.כמה פשוט כמה, את כל המרכיבים לטחון לבלילה חלקה וקרמית גם בפוד פרוססור או בבלנדר.לוודא שהצבע נעים ויפה לנו.זה כייף שהן צהבהבות, אל חשש מטעם הכורכום – לא משפיע כלל.אך שוב, להוסיפו בהדרגה.בהתאם לצורך.
לשפוך בעדינות את מילוי הגבינה מעל הבסיס המוכן כבר בתבנית.
להכניס לתנור, לאפות 35-45 דקות.מילוי הגבינה נותר מעט רך, בעיקר במרכז העוגה.בידקו שהשוליים אפויים ומעט מוזהבים.
הוציאו את העוגה.
תנו לה להתקרר בטמפרטורת החדר.
ולהכניס למקרר לכמה שעות, להתייצבות.
ניתן לחתוך לריבועים קטנים ולשמור בקפוסה במקרר, או לחתוך ולהשאיר בתבנית.או לחתוך לפני ההגשה.

באינסטה צירפתי סרטון הכנה, גם בסטורי, גם בהייליטס, הכנתי עבור המתוקות הללו הייליט משלהן, כנסו לראות:
עדיסטוש

לעוד חיתוכיות?
חיתוכיות טבעוניות מטריפות, נטולות גלוטן, ללא קמחים, ממותקות בממתיק טבעי

לעוד מתכון לעוגת גבינה?
עוגת גבינה טבעונית – פשוטה להכנה, טעימה, ללא גלוטן