טופו – נאגטס, משגעים, טבעוניים, ללא קמחים, צלויים בגריל
הטמפרטורות החמות,
הקיץ הלח,
החופש, היחד, מביא גם אותי, להכין אוכל פשוט.
מהיר הכנה.
קליל.
מזין.
שכולם מכולם אוהבים. אמנם אלו, החמודים נראים רק כחטיף, אני מדווחת מהשטח, שהם משביעים, ועוד לפני שהוספתי להם, תוספת, או שילבתי אותם במנה מורכבת יותר.

את אהבתי לטופו, אתם מזהים, ועוד יותר לזה הביתי, שאני מכינה, גם הוא בהכנה מהירה וללא שום חומרי גלם שאין לכם אותם בבית בשוטף.
השבוע לאחר ששיתפתי את הפסטרמת – טופו, המשודרגת והמטריפה, מהההה עוד לא הכנתם?
שלחה לי אחת העוקבות, שחבל שאני ממליצה על מוצר רע ומלא הורמונים…
אז נעצור רגע…
…זמן טופו…
אז טופו עשוי במרבית המקרים, המקורי, מפולי סויה.
הסויה שייכת למשפחת הקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכו'), נפלא ומומלץ לשלב אותה בתזונה, בתכנון הארוחות השבועיות שלכם, כמו את כל שאר הקטניות המופלאות, אך ללא חשש.
היא פצצת חלבון, סידן וברזל,
היא העשירה מבין הקטניות בערכי החלבון שבה, היא מכילה את כל חומצות האמינו שחיוניות לנו, בהגדרתה נקראת חלבון מלא או שלם.
עשירה ומגוונת במינרלים וויטמינים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, אבץ, מנגן, חומצה פולית ועוד.
הטופו הוא התחליף הצמחי האידאלי בתזונה הטבעית, למקור חלבון.
הוא דל בקלוריות ובשומן,
הוא גוש 'ספוג' ומהווה חומר גלם מופלא למנות אהובות ומוכרות, חומר גלם נוח ופשוט לעבודה.
חסר טעם ובעל מרקם ממושמע ומקבל אליו באהבה כל מה שנצרף אליו.
נהפוך אותו לשניצל, לטופו נאגטס, לחביתה, נכין ממנו גבינות וממרחים, נשלב בקציצות, בפשטידות ומאפים…
נשלב אותו במנות אסיאתיות, מוקפצים, סושי…
השתכנעתם?
מוזמנים לקרוא עוד, בנייר העמדה של משרד הבריאות ועמותת עתיד: נייר עמדה – סויה, השפעות בריאותיות

רק עוד כמה דברים, לפני שנגלוש מטה, למתכון.
גילוי נאות, גם אני מחפשת, ובעיקר מאושרת שמוצאת, קיצורי דרך מוצלחים.
שבסופו של דבר, מביאים תוצאה סופר סופר שווה.
מדוייקת עוד ויותר ממה שתכננתי.
אצלינו מאד אוהבים שניצל טופו, סוגי נאגטסים וכו',
לא יודעת למה, אני מוצאת, רתיעה קטנה, בכל פעם להכין בלילת בצק כזו, כדי להדביק את הציפוי, לטופו.
גם אקסטרה בלאגן וליכלוך, גם וואג'רס עם עוד שלב בהכנה, וגם וגם…
אז לא!
עשיתי קיצוריישין, דייקתי עוד, את מה שראיתי בעיני ליבי ואהבתי,
והתוצאה נפלאה.ללא קמחים כלל!!!
עוד אחד אחרון, הקפאה מראש של הטופו! נותן הבדל משמעותי במרקם, בספיגת טעמי המרינדה, לא יאמן כמה!
והנה טופו,
שאכן ספג טעמים,
שיצא טעים,
שיצא חתיכים שלא מהעולם ההוא,
שיצאו קראנצ'ים,
והם נפלאים לכולנו!
אם כחטיף, עם קיסמים, להגיש, אם לשלב אותם כחטיף מעל סלט מעניין, ליד או מעל פירה כתום, לצד סלט קינואה צבעוני…
העיקר תכינו!

טופו – נאגטס, משגעים, טבעוניים, ללא קמחים, צלויים בגריל

המתכון:
המצרכים:

1 חבילת טופו קשה
למרינדה:
1/3 כוס רוטב סויה תמרי
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1/3 כוס קטשופ בהכנה ביתית
1/3 כוס רוטב צ'ילי ביתי/אורגני
1 כפית חרדל
1 כפית סילאן/מייפל טבעי
קורט צ'ילי

לציפוי:
1 כוס שומשום מלא/לבן
1/3 כוס שומשום שחור
1 כפית אבקת שום

מעט שמן זית

אופן ההכנה:
נתחיל עם להקפיא את הטופו.ללילה.להפשיר.לשטוף.לספוג את הנוזלים העודפים, ממש בלחיצה.
לחתוך את הטופו לקוביות.
בקופסה נוחה, עם מכסה.לערבב את מצרכי המרינדה.להכניס לתוכה את קוביות הטופו.
בעזרת הידיים, בעדינות לערבב מעט, לוודא שהמרינדה עוטפת את כל קוביות הטופו.
ניתן לסגור עם המכסה ולנער בעדינות.
לתת להם לנוח, כמה שעות עד לילה.
לחמם תנור למצב גריל.
לרפד תבנית בנייר אפייה.
אם נותרה מרינדה שלא נספגה, העבירו אותה לקערית.ניתן להשתמש כרוטב לנאגטס או לדפי אורז מגולגלים…
לפזר מעל את הקוביות, ללא מרינדה מיותרת, את השומשומים ואבקת השום.
טוב טוב, לנער.
להוציא קוביה קוביה, להעבירה עוד סיבוב בשומשומים, שתיהיה מצופה היטב.
להניח בתבנית.
כך לעשות עם כל הכמות.
לטפטף מעט שמן זית, על הקוביות, ולהכניס לצלייה בגריל התנור, עד הזהבה!

להגיש עם רוטב סויה, צ'ילי איכותי, ברבקיו, סויונז ביתי, קטשופ ביתי…
תהנו!לא לשכוח, לצלם, לתייג אותי, אשמח מאד!