מאפינס שיש, שוקולד – וניל, ענני פינוק טבעוניים,
סיפור קטן,
תמיד יש סיפור, אם נעצור רגע ונחבר קצוות.
וניזכר איך נולד לו גם מתכון.לרוב זה מגעגוע, מאהבה, מתשוקה.
מעולם ולעולם לא טכני.לא אצלי.כשיש ניחוחות של לב.ככה זה מתקבל.
ככה זה יוצא.

בסוף השבוע האחרון, אילי שלי, חזר הביתה, אחרי שבוע בהולנד, יצא לגדול עוד, להתבגר עוד, לקונפרנס נוער בענינים שברומו של עולם.עולם חשוב.
הצטייד בחליפה, עניבה, לראשונה, ויצא לדרך.
חיכיתי לו.
עם מה שהוא אוהב.
בין היתר, עם אלו.
מתארים לעצמכם, מה עולה בפניו כשהוא טועם אותם?
ומה מחזיר הלב המודה שלו?

האמת שהתגעגעתי בכלל.גם לאפות.מעל שבועיים ויותר לא אפיתי.לא מתוקים, לא פינוקים.
בשבת התעוררתי מוקדם, כבקודש, כשחשוך עוד מאד, קר, גשום, הגעגועים,
עם כל זה נכנסתי למטבח.
טחנתי קמח, מכוסמין.חשבתי להכין עוגה…משם לכאן, נולדו מאפינס, ועוד איזה, פיתות משגעות במחבת ועוד…

בדיעבד, עצרתי ושאלתי את עצמי, מה היה שם? מה היה שונה? שהביא לתוצאה כזו משובחת?
מאפינס אווריריים, ממש ממש, רכים רכים, עדינים וכל כך טעימים.
אז כן ויש,
אנחנו יודעים, שלניואנסים יש השפעה, הם והם עושים את ההבדל.
טכניקות קטנות, ששיכות למטבח הטבעוני, שמביאות את האלכימיה בהתגלמותה.
כדי להגיע לתוצאה משובחה,
אנא עקבו.
ונסו.
קמח כוסמין, אבקת קקאו אורגנית, סוכר גולמי טבעי, ו…שמן זית!!! כן כן כן…וטכניקות וטוויסטים שחושפים את הסודות,
שמביאים לתוצאות, הכי הכי שוות!!!

מאפינס שיש, שוקולד – וניל, ענני פינוק טבעוניים

המתכון:
המצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין 70 אחוז
1 כף אבקת אפייה
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר גולמי טבעי או סוכר קוקוס בהיר (לאוהבי המתוק…3/4 כוס)
קורט מלח
קורט מחית וניל או כפית תמצית איכותית
1/2 כוס שמן זית
1/2 1 כוסות חלב סויה
3 כפיות חומץ תפוחים/הדרים
2 כפות אבקת קקאו אורגנית
1 כף אבקת חרובים
1/2 כוס פצפוצי שוקולד/שוקולד צ'יפס מריר/שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 170 מעלות.
לשמן תבנית מאפינס, ממליצה על סיליקון. לחילוץ קל ושלם.
קודם כל נעשה קסם לחלב הסויה.נשפוך אותו לקערית, עם כפית חומץ.שיתחיל שם תהליך גיבון.
בינתיים, לחלק את שאר המצרכים לחצי.בשתי קערות נפרדות.פרט לקקאו, לאבקת החרובים ולשארית החומץ.
להוסיף את הקקאו ואת אבקת החרובים, לקערה אחת, לערבב היטב, שלא יהיו גושים.
להוסיף מחצית מהחלב המגובן לכל קערה.לערבב בעדינות, עם מקציף ידני (לא חשמלי).להוסיף כפית חומץ לזו, כפית חומץ לשניה.
יש לנו 2 קערות, אחת עם בלילה לבנה והשניה שוקולדית.
בזריזות, נמלא עם כף, כל פעם, מבלילה אחרת, את השקעים המשומנים…אם שכחתם.פעם כף כזו ופעם כזו.ליצור מראה שיש.
לפזר את פתיתי השוקולד ולהכניס לתנור, לאפייה של 25-30 דקות.תלוי בגודל השקעים.בדקו לפני שאתם מוציאים, עם קיסם, שהמאפינס עשויים, קיסם יוצא כמעט יבש, מעט לח אך אפויים בהחלט.
להוציא.לתת להתקרר וכן להתאפק…רק קצת…

תהנו הרבה!
תחזרו לספר לי, שלחו תמונה ושתפו עם האהובים במתכון הכייפי.
קפצו לבקר אותי גם באינסטה, ככה בין לבין שהמאפינס עולים לגובה, מפיצים ריח, ניפגש!