החומוס היווני.
אהבה ממבט שני.ככה זה.בכל זאת לפעמים הרגלים, טעמים, תיבולים, לא מאפשרים לנו להפתח למשהו אחר וחדש.

פאבה – ממרח אפונה צהובה יווני עם טופינג טבעוני משגע!
אז התאהבנו.
לא ממבט ראשון.אז מה.
למרות שאני מאמינה בה.
באהבה ממבט ראשון.
אבל לפעמים היא לא פיירית.
אז נתתי, נותנת ואתן תמיד עוד צ'אנס.
אפונה צהובה.היא נהדרת.
אחת הקטניות העתיקות שמוצאה ביוון, ליתר דיוק באי, סנטוריני, והיא בעלת מראה עגול, מבריק וזהוב. האפונה הצהובה עשירה בחלבון, ברזל, סידן ואשלגן, טעמה עדין משל אחותה הירוקה ואחרי הבישול מרקמה רך ונימוח. האפונה הצהובה נפוצה מאוד במטבחי העולם והיא משמשת להכנת מרקים, פירה, פלאפל, חטיפים ועוד.

 
בקיץ האחרון,
בספונטניות מאתגרת, עם שינויים שלא מן הצפוי, נתנו סוויץ' בתוכניות שהיו וטסנו לכריתים.
זו היתה אחת החופשות המשפחתיות המופלאות שהיו לנו.
נחתנו רעבים, עם השמש, ריח הים, הגעגוע לקצת מהמוכר, השארנו את הציוד ברכב ועלינו במדרחוב שבמרכז העיר, הרקליון, לחפש מסעדה…מקומית…
 
אם בא לכם להדבק בחופשה מהממת, כנסו לקישור הבא: יוון – כריתים לטבעוני – טיול משפחתי, שילוב מנצח בין העיר והסתלבט

ואולי, כיום, הפתיחות, ההבנה, החשיבות, עבור מי שתזונתו מבוססת צומח ולא צורך חלבונים מן החי, מאפשרת לעוד מנות, סגנונות, טקסטורות, להכנס לתפריט, להעשיר אותו ולגוון עוד ועוד.
גם חומוס, לא היה משהו שהייתי בוחרת אותו.גם אם היינו אוכלים במסעדות ערביות נפאות, אי שם בסמטאות יפו, הייתי בוחרת סלטים ומנת פול וטחינה, ללא זכר לחומוס.
אז כן, זמנים משתנים, אנחנו משתנים.
והארוחה הראשונה בכריתים, הנחיתה על שולחני, הביאה לצלחתי, אל פי, את מנת הפאבה הטעימה ביותר שטעמתי.
רכה, חמימה, מתובלת עדין, עם הרבה שמן זית ארומטי הורס, מקומי, מיץ לימון ומעט מעט מלח.
ככה, במהלך כל החופשה, ללא טופו, סויה, אדממה, העשרתי את התפריט היומי, במנת פאבה קטנה, עם או בלי תוספות.כמנה ראשונה או כבסיס לעיקרית.
האמת שקצת קינאתי, באלו שאכלו מולי, עם מנה כזו, של פאבה בטופינג מעניין ולא טבעוני.רציתי גם.

פאבה – ממרח אפונה צהובה יווני עם טופינג טבעוני משגע!

המתכון:
המצרכים:
לפאבה:
250 גרם אפונה צהובה חצויה 
3 שיני שום קלופות
1 בצל חתוך לרבעים
לימון
1/3 כוס שמן זית איכותי וטעים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
לשטוף היטב את האפונה בתוך מסננת.
להשרות ללילה, לא חובה.
לבשל את האפונה עם הרבה מים.להביא לרתיחה, להוציא את הקצף, להוסיף את הבצלים, שום, קצת מלח ולבשל עד שהאפונה רכה רכה, כשהסיר מכוסה.
אם חסרים מים בסיר, להוסיף עוד קצת.חשוב שתתבשל היטב, כולה.
אם נשארו נוזלים בסיר, ניתן לסנן, אך לא את כל הכמות שלהם.
לטחון את האפונה הבצל והשום  במעבד מזון (פודפרוססור) עם שמן הזית.
לטעום.אני אוהבת להוסיף מעט מיץ לימון, תטעמו ותחליטו.הטקסטורה דומה לממרח החומוס שאנחנו מכירים.מעדיפה אותה רכה יותר וקרמית.אז תקדישו מעט להגיע למרקם חלק ורך.

לטופינג:
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 חציל קטן קצוץ לקוביות קטנות / 1 כוס פטריות קצוצות
500 גרם טופו מסונן ומפורר לפירורים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1 כפית אבקת שום
מלח עשבים לפי הטעם
חופן צנוברים
אופן ההכנה:
להכנת המילוי, לטגן ב 1 כף שמן זית, בצל קצוץ, כשמתחיל מעט להזהיב להוסיף חציל קצוץ, שום, לטגן עד הזהבה.
להוסיף טופו, סחוט מנוזלים, מפורר ולטגן יחד כמה דקות, עד שהטופו מזהיב גם.
להוסיף שאר המצרכים והתבלינים, לערבב, לטעום, לתקן טעמים אם צריך.במחבת קטנה להזהיב את הצנוברים, ללא שמן.

להרכבת המנה: בצלחת אישית קטנה או בצלחת גדולה, להגשה, להעביר את הפאבה, לסדר אותה יפה, אני אוהבת בסגנון חומוס, מוכר…מעל את הטופינג, צנוברים, מעט פטרוזיליה קצוצה, שמן זית ולהגיש.אגב ביוון אוכלים אותה עם הלחם המקומי…ולא פיתה.

תחזרו לספר לי, עם תמונה ושיר,
לסטוריז באינסטוש
לדובדבנים בפייסוש