הי יקרים,
לקט ארוחת חג – פסח.
ארוחה מפנקת, מבוססת רק רק על הצומח.
מזינה, עם הרבה ירקות וירוקים, חלבונים איכותיים מהצומח.
לא מסובכת, מצרכים זמינים ופשוטים.
אפשר להכין מראש ולחמם…
תהנו!
ממרח 'כבד – קצוץ' טבעוני
ממרח 'כבד – קצוץ' טבעוני,
זה הרבה מעבר ללחקות מאכלים, זה הרבה יותר עמוק,
זה מעורבב זכרונות, טעמים ורגעים.
זכרונות של שבת בצהרי יום קיץ חם, אחרי שהייה ממושכת בים, לחזור הביתה כולם רעבים וצרובים, להתנפל על כזה ממרח, לצד מלפון חמוץ, תפוח אדמה…זכרונות של ערבי חג ובעיקר ליל הסדר, עם אותו כבד קצוץ.
אז למה לא? למה לא, גם להזכר, גם לאהוב, גם לשמוח וגם לחמול,
ובטח ובטח על כה שהוא לא רק ידידותי, אלא הוא סופר סופר בריא ומזין.
לפוסט-מתכון :ממרח כבד טבעוני
פולנטה, חצילים ועגבניות שרי צרובים, בליווי פסטו רוקט, צלפים וצ'ילי פיקנטי
הפולנטה, היא בעצם, תירס יבש שנטחן לגרגירים גסים יחסית, דומים לסולת.
היא נטולת גלוטן, כשרה לפסח ומסתדרת באופן נפלא עם טעמים דומיננטים ומענינים.אפשר לתבל אותה לכיוון מלוח או מתוק.אפשר לבשל אותה כדייסת הממליגה הידועה…תשלימו את החסר או להפוך אותה למיני ומיני מעדנים נפלאים, כבסיס או כמנות בפני עצמן.
הכי הכי, זה שילוב עם ירקות נוספים, רטבים שאוהבים, תיבול עוקצני.
לפוסט-מתכון: פולנטה, חצילים ועגבניות שרי צרובים, בליווי פסטו רוקט, צלפים וצ'ילי פיקנטי
ירקות שורש, ארטישוק ירושלמי, זיתים ועוד, ברוטב חמצמץ פיקנטי
בינינו, יש מי מאיתנו שלא יתענג מגעגועים ופינוקים ממנה כזו של 'קציצוטופות'?
חלופה כל כך הולמת, למנות חגיגיות, שאהבנו, שהתרגלנו, שהיו מוגשות לצד דגן כלשהו או איזו פחמימה אהובה.
לפוסט-מתכון: ירקות שורש, ארטישוק ירושלמי, זיתים ועוד, ברוטב חמצמץ פיקנטי
אגסים ביין, מתובלים ומבושמים
הכי הכי של פעם.אז מה? לא כייף להחזיר עטרה לחדשה?
לפני כמה וכמה שנים…לכיוון 2 וחצי עשורים, לפני שהקדשנו חיינו לדור הבא,
היינו קבוצה של חברים, זוגות, שכמעט בכל סופ"ש, נפגשים לארוחות מושקעות, של מנות, מה מנות, מיני ומיני מנות, מוטרפות.
אחד מהם, בשלן דגול, היה מכין, את הקינוח האלוהי, הפשוט, הטעים, הזה.
לפוסט-מתכון: אגסים ביין, מתובלים ומבושמים