טבעונים הם לא פחות מקוסמים,
טבעונות היא לא פחות מקוסמות,
זה מה שעושה את התזונה הטבעונית, מעניינת, יצירתית, מאתגרת
זה בערך כמו לעמוד על הראש ומשם להתחיל/לראות את הכל מחדש…
בימים קריטיים,
חג= סוג של קריטי,
יש זורמים יותר ויש מי שמסיבות מסיבות שונות, אלמנט של לחץ צץ ומציק.
אז מי אמר שככה…ורק ככה…ולא אחרת…
קחו את הככה שלכם, עם הנטיות, ההתאמות האישיות, המשפחתיות,
ראש השנה, הזדמנות טובה, שתתחדש עליינו שנה טובה ומתוקה!!!
החג אוטוטו נוחת, למארחים ולמתארחים, צרו לכם חגיגה נעימה, טעימה ובריאה.
לצאת מהתבניות, בהחלט לא תמיד קל…
צריך ככה ושיהיה כזה ומה עם הברכות, הסמלים, ההרגלים…
תיצרו ערב מבורך וחגיגי, עם תעוזה ואומץ,
אין סיכוי שהשנה שמתחדשת לה תיהיה לא פחות מבורכת מקודמותיה.
אז מי אמר שאי אפשר אחרת????
כל מיני אחרת, מי שטוב לו ושמח בארוחה עם הדגשים מסורתיים, אחלה,
מי שמרגש לו לקחת את ההזמנות ליצירת ארוחת חג מעט שונה, מגוונת ומיוחדת,
מי שהדגש על ארוחה שתהייה בריאה ומזינה, צבעונית וטעימה…
מנה עיקרית יש,
סלט קטלני בטעמו ויופיו,
עוגה בחושה,
ולהיום,
מככבות הסילאניות.
נחזור רגע לקוסמים ולקוסמות…הטבעונות היא שער ענקיייי ליצירה ומציאת חלופות.
ה ד ו ב ש נ י ו ת ,
נתחיל בדבש, כפי שנאמר על פי פרשנים שהדבש המדובר הוא בכלל סילאן, דבש שמופק מתמרים.
נו, אפשר להרגע, להשקיט עוד איזה רעש מטריד…
הכנתי סילאניות,
הורסות,
מריחות שקשה קשה מדי לעמוד בפניהן,
מתובלות שכל בלוטות הטעם מקפצצות להן,
רכות בפנוכו, קראנצ׳יות בחוצה.
הן טבעוניות, טעימות, כמעט ובריאות ממש…
הן מצופות אבקת סוכר אורגני שטחנתי לבד,
אבל על זה ניתן לוותר ולהשאיר אותן עירומות למחצה וטעימות לטרפה.
כמה מילים לגבי המרכיבים, אבקת סוכר, בקלות ניתן להכין לבד, בעזרת מטחנת תבלינים או בלנדר חזק.כך ניתן להשתמש בכל סוכר שתחפצו.
לגבי מי החומוס, כבר כתבתי עליו, סיפרתי, התרשמתי, הכנתי, הדביק לי, איוורר לי, מאז הוא משתלב יפה במתכונים מיוחדים שזקוקים לטיפול אקסטרה.
מי החומוס יכולים להיות ממי הבישול של גרגירי החומוס או מצנצנת או קופסת שימורים.נסו נסו.
המתכון :
לחומרים :
קבוצה 1
80 גרם שמן קוקוס, במצב צבירה מוצק
1/2 כוס סילאן איכותי
1/3 כוס מי חומוס
קבוצה 2
2 כוסות קמח כוסמין (אני השתמשתי במלא)
3/4 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית מיקס תבלינים: ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי, הל.
אבקת סוכר ביתית
אופן ההכנה :
במיקסר (ידני, עושה את העבודה נפלא) לערבל היטב את החומרים מקבוצה 1, כמה דקות.
אליהם להוסיף את החומרים מקבוצה 2.
לערבב היטב ולא מהר עד שהתערובת אחידה.לא להבהל, היא מעט רכה ולחה.
להכניס את הקערה לקירור והתייצבות במקרר לשעתיים לפחות.
לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית אפיה בנייר,
לכדרר בידיים לחות, כדורונים קטנים, הן מתפשטות מעט.
בקערית לשים את אבקת הסוכר ולגלגל בתוכה בעדינות את הכדורונים.
להניח על נייר האפייה, במרחק מה בין אחת לשניה.
להכניס לאפיה רק כשהתנור כבר ממש חם.
לאפות 10 דקות ולהוציא להתקרר.
כמה עוגיות יוצאות בערך? והאם יש דרך לדעתך להכין אותן פחות שטוחות ויותר עגולות?
תודה!
הי יעל, אז ככה, קודם כל יצאו בערך 18-20.לגבי הצורה, זה יבוא על חשבון הטעם, הרכות, הטקסטורה הבדיוק הזו…ניסיתי, עם פחות נוזלים, יצא דחוס ולא כמו שרציתי.
הכנתי ויצא מושלם! נתקפתי חזק עז לדובשניות והגעתי למתכון שלך 🙂 הכנתי עם חלב סויה ופשתן טחון וכמובן כוס צאי גדולה חחח תודה רבה!
הי רומי, שמחה שאהבת!
הי, עשיתי בדיוק לפי ההוראות. יצאו ממש טעימות! אבל גבוהות ולא שטוחות וגם הסוכר נבלע לו בעוגיה. יש לך מושג למה?
נהדר.סוכר? אולי היו חמות? גבוהות זה טוב!!!
היי עדי, במה ניתן להחליף את מי החומוס? תודה
הי טל, במתכון הזה, הם חשובים😊
היי עדי מה שלומך?
אני לא מצליחה להעלות תגובה למעלה. יש לך מושג למה? עולה מסך שקופץ בלי סוף
תודה טל
הי טל,
תודה.
אם מופיע טופס שקופץ, לחצי על ה x
מה זה מי חומוס??
הי ליאת, מי חומוס, הם מים שבושלו בהם גרגירי חומוס, לאחר צימצום קל.הם מי קסם ממש!!! יש אפשרות גם להשתמש במי חומוס מצנצנת זכוכית/שימורים, שיש למצוא בסופרים.
איך מכינים מי חומוס, מה הכמויות
משתמשים במי בישול החומוס, מצמצמים אותם לסמיכות טובה או שמשתמשים במי חומוס מצנצנת או שימורים.
תודה רבה עדי, נראה מצויין.
תוכלי להבהיר לי למה התכוונת מיקסר ידני?
האם בווי הקצפה של מיקסר ידני רגיל או ווי לישה או שאולי לבלנדר מוט (יש לו גם ווי הקצפה וגם מעבד מזון קטן)?
תודה רבה מראש, פשוט אין לי מיקסר ואני תוהה אם אוכן להכין..
בשמחה רבה סופי.
בוו הקצפה בעצם.
לא בלנדר.
שנה טובה ומתוקה