עוגיות וניל שקדים משגעות – טבעוניות – לחג המולד ובכלל Vanillekipferl
עוגיות סהרונים, ירחים, עוגיות חג המולד, עוגיות נפלאות לכל רגע, זה העיקר.
חנוכה ברקע, חג המולד הרבה סביב.
עוגיות, עוגות, יין מתובל, מתנות, סמלי חג ועוד ועוד עוטפים אותנו מכל עבר.
אירוח חברים ושכנים, הביא אותנו לחמם תנור 3 ימים רצוף, שעזר לעליית הטמפרטורות הקפואות והמסת השלג הפנימי😊, ולהכנת מאות עוגיות כריסמסיות מכל הסוגים, קישוטים, טעמים, צורות, שעליהם פיקדה ג׳ויה שלי, עם חברים וחברות.
מי שעוקב אחרינו באינסטה, בטח ראה את כל היצירות המשגעות.

את אלה, עוגיות ירח וניל, אני מתכננת שנים להכין.
כנראה וכל האקשיין סביב העוגיות, הכניס גם אותי למטבח, לנסות להכין אותן, בורסיה טבעונית, מעט שחיתותית מודה.
והתוצאה הממה והפתיעה גם אותי.
שיווו כמה פשוט, כמה קל וכמה עוגיות יצאו… 60, חגיגה לבנבנה מתוקה ומשמחת.
היה קשה למצוא מחבוא, כנראה שהריח או הטעם מהקודמות כיוונו למשחק חם קר רותח יותר מדי.

עוגיות וניל שקדים משגעות – טבעוניות – לחג המולד ובכלל Vanillekipferl
60 עוגיות

למתכון:
המצרכים:
קמח 250 (2 כוסות פחות 3 כפות)
1/4 כוס סוכר וניל ביתי*
קורט מלח
100 גרם קמח שקדים (כוס ורבע)
200 גרם חמאה טבעונית ביתית /קנויה
75 סוכר דמררה אורגני (1/2 כוס)

לציפוי: 1/2 כוס אבקת סוכר ביתית** + 1/4 כוס סוכר וניל ביתי

אופן ההכנה:
לקערה נוחה, להכניס את כל המצרכים, החמאות הטבעוניות מתרככות יחסית מהר, כך שנוח לעבוד איתם ישר מהמקרר.
לעבד בידיים, בהתחלה הבצק פירורי, עד שמתקבל בצק רך נעים ואחיד.
לחמם תנור 175 מעלות.
לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה אקולוגי או משטח אפייה רב פעמי.
ליצור כדורונים קטנים ומהם לגלגל לגליל קטן ולעצב לצורות ירח.
הן מתנפחות ותופסות נפח למרות שאין אבקת אפייה, לכן ממליצה להכין אותם יחסית קטנות.
להשאיר רווח קטן בינהם.
להכניס לתנור, לאפייה של 13-16 דקות, תלוי גודל ותנור, לכן שימו טיימר כבר ל 11 דקות כדי לבדוק אותם.
הן מתקשות מעט וטיפה טיפה מזהיבות בצדדים שלהם בעיקר.
זה הזמן להוציא אותן להתקררות חלקית.
לערבב בקערית את אבקת הסוכר וסוכר וניל.
לצפות את העוגיות טוב טוב מכל הצדדים.

*סוכר וניל ביתי:
1 כוס סוכר דמררה אורגני
1 מקל וניל
לחתוך את המקל וניל לחתיכות קטנות.
במעבד מזון עם הסכין לרסק את החתיכות ולהוסיף בהדרגה את הסוכר, עד שהכל טחון טוב והסוכר מנוקד לו בגרגירי הוניל.
**אבקת סוכר:
לטחון בבלנדר חזק סוכר דמררה בפולסים, עד שמתקבלת אבקה דקיקה.

לעוד עוגיות כריסמס – עוגיות נפלאות מקמח כוסמין מלא, מצוינות לקרוץ בצורות:
Gingerbread Cookies טבעוניות ומהזן שטוב לנו

עוגיות וניל שקדים משגעות – טבעוניות – לחג המולד ובכלל Vanillekipferl
60 עוגיות

למתכון:
המצרכים:
קמח 250 (2 כוסות פחות 3 כפות)
1/4 כוס סוכר וניל ביתי*
קורט מלח
100 גרם קמח שקדים (כוס ורבע)
200 גרם חמאה טבעונית ביתית /קנויה
75 סוכר דמררה אורגני (1/2 כוס)

לציפוי: 1/2 כוס אבקת סוכר ביתית** + 1/4 כוס סוכר וניל ביתי

אופן ההכנה:
לקערה נוחה, להכניס את כל המצרכים, החמאות הטבעוניות מתרככות יחסית מהר, כך שנוח לעבוד איתם ישר מהמקרר.
לעבד בידיים, בהתחלה הבצק פירורי, עד שמתקבל בצק רך נעים ואחיד.
לחמם תנור 175 מעלות.
לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה אקולוגי או משטח אפייה רב פעמי.
ליצור כדורונים קטנים ומהם לגלגל לגליל קטן ולעצב לצורות ירח.
הן מתנפחות ותופסות נפח למרות שאין אבקת אפייה, לכן ממליצה להכין אותם יחסית קטנות.
להשאיר רווח קטן בינהם.
להכניס לתנור, לאפייה של 13-16 דקות, תלוי גודל ותנור, לכן שימו טיימר כבר ל 11 דקות כדי לבדוק אותם.
הן מתקשות מעט וטיפה טיפה מזהיבות בצדדים שלהם בעיקר.
זה הזמן להוציא אותן להתקררות חלקית.
לערבב בקערית את אבקת הסוכר וסוכר וניל.
לצפות את העוגיות טוב טוב מכל הצדדים.

*סוכר וניל ביתי:
1 כוס סוכר דמררה אורגני
1 מקל וניל
לחתוך את המקל וניל לחתיכות קטנות.
במעבד מזון עם הסכין לרסק את החתיכות ולהוסיף בהדרגה את הסוכר, עד שהכל טחון טוב והסוכר מנוקד לו בגרגירי הוניל.
**אבקת סוכר:
לטחון בבלנדר חזק סוכר דמררה בפולסים, עד שמתקבלת אבקה דקיקה.

לעוד עוגיות כריסמס – עוגיות נפלאות מקמח כוסמין מלא, מצוינות לקרוץ בצורות:
Gingerbread Cookies טבעוניות ומהזן שטוב לנו