קראמבל מיקס פירות, ללא גלוטן, קליל וטעים, בהמתקה טבעית
קראמבל מיקס פירות, ללא גלוטן, קליל וטעים, בהמתקה טבעית
העוגה, קינוח, משהו מתוק,
הקראמבל נע בין כל אלה.
הכי פשוט, קל, זמין שיש.
כשיש אורחים לפתע ויש רק רגע,
כשהשקעתם כבר את כל מרצכם בהכנת ארוחה מושקעת, קינוח כזה, יהיה בול מה שאתם צריכים.
חיתוך, עירבוב, אגב, ממש ממה שיש, יש בסיס, מבחינת כמויות, יש עונה, עם הפירות הטריים, הבשלים, המתוקים והשאר תענוג.
ושלא נשכח להתייחס לבריאות, עוגה כזו, היר בחירה מצויינת, מכל הבחינות, מהירות ההכנה, מהירות אפייה, זמינות מצרכים וכמובן בריאות והזנה.
הקראמבל הוא ללא גלוטן, הוא ממותק בהמתקה טבעית, הסילאן, הוא מכיל מעט מאד שמן…הרווחנו.
הכינו לצידו, גלידת פירות ביתית, אולי בטעם וניל, קצפת ביתית, פודינג וניל או פשוט ככה, כמו שהוא.ריחני וצבעוני.
עדין בטעמו, מפתיע במתיקות עדינה, מעט חמצמצות, הכל תלוי בפירות שתבחרו לשים ולשלב.
התיזמון של הקראמבל הזה,
נבחר לא סתם,
מחר, זהו יום כיפור, שלחתם לי הרבה מאד שאלות, בקשות, איך להתכונן לקראת, מה לאכול, לשלב בארוחה המפסקת, מה ואיך לצאת מיממת הצום, מה נכון, מה טוב לנו ולגוף שלנו, איך ליצור את הגשר הרך מצום לאכילה.
מסתבר שיש הרגל, אצל הרבה מהאנשים, לשתות תה ולאכול עוגה.
לא סתם ולא בכדי, הרגל זה הושרש, יש הגיון מאחוריו, אך שוב יש מי שלקח זאת רחוק מדי.
המחשבה היא מתוקה, שמתוק מביא אנרגיה זמינה ומיידית.
חשבתי שבהזדמנות זו, אעלה משהו מתקתק, עדין, שיכול להכנס לנישה הזו, בליווי תה צמחים חמים, טעים ומרווה.
לפני שנתיים, אולי שלוש??? העלתי פוסט, בהקשר צום, בכלל ובפרט.
לטעמי, יש בו מן הטעם והכדאיות, למי שמעניין, למי שצם, למי שהכל חדש לו ורוצה להתנסות.
מוזמנים להכנס ללינק:
צום והערכות לקראתו ובסיומו
קראמבל מיקס פירות, ללא גלוטן, קליל וטעים, בהמתקה טבעית
המתכון:
המצרכים:
למילוי הפירות:
4 כוסות מיקס פירות, אני שילבתי, שזיפים, תפוחים, אוכמניות, פטל, נקטרינה
2-3 כפות סילאן טבעי
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 לימון, מיץ ממנו ומעט גרידה של הקליפה (אופציונלי, מוסיף המון)
2 כפות ריבה/קונפיטורה ביתית (אופציונלי)
1/4 כוס מים
1 כף קמח טפיוקה
לבצק פירורים:
3/4 כוס קמח קוקוס
2/3 כוס קוואקר – שיבולת שועל, גרוסה דק
1/2 כוס אגוזים גרוסים דק מאד, בחרתי בלוז, כל אגוז, שקד יכול להתאים
3 כפות שמן קוקוס במצב מוצק
1/4 כוס סילאן טבעי
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
לקצוץ הפירות לקוביות בגודל שווה.
להעביר לקערה עם כל שאר המצרכים.לתת לעמוד 10-15 דקות, להגיר מעט נוזלים, שזה טוב ורצוי!
בינתיים, בקערה נוספת, לערבב את כל המצרכים לבצק הפירורים.ממליצה עם מזלג.לא לעבד יותר מדי, הוא צריך להשאר פירורי.
לחמם תנור ל 190 מעלות.
בתבנית פיירקס משומנת.לפזר את כל תכולת הפירות.
מעל לפזר בשכבה אחידה את בצק הפירורים.
להכניס לאפיה, עד הזהבה, בין 35-45 דקות.
חשוב שהנוזלים מהפירות, יבצבצו למעלה, זה סימן מצויין שהקארמבל מוכן.
להגיש את התענוג, עם גלידה ביתית טעימה בטעם פירות או וניל, קצפת ביתית, פודינג וניל או ככה אז איז.
הי. במקום קמח טפיוקה ניתן קמח אחר? עדשים?
הי, לטעמי קמח עדשים ממש לא מתאים פה.קמח אורז/קורנפלור, קמח בעל איכות 'דביקה'
אפשר קמח רגיל במקום הקמח קוקוס? ושמן רגיל ניטרלי במקום שמן קוקוס?
אפשר קמח רגיל, שמן נייטרלי אפשרי, אם השימוש בקמח רגיל, בשביל הדבקה 'קלה'
חד שמח עדי
פעם ראשונה ביצעתי ואפיתי קרמבל זה יצא מאוד טעים
אחיינית טעמה וביקשה שאכין לארוחת ערב של ערב סוכות
בסוף הארוחה יעל הציגה הקרמבל ואמרה תתעמו עוגה ללא סוכר
עדי בסוף הערב לא נשאר פירור בתבנית
תודה רבה לך על מתכון זה טעים וקל הכנה
חג שמח דייזי יקרה,
שמחתי לקרוא ושאהבתם!
אכן בריא וטעים!
שילוב מנצח!
תודה לך
מתכוונת להכין תיכף. האם לשים בתבנית את הפירות עם הנוזלים שניגרו מהם ?
כן בהחלט
וואי הכנתי יצא מושללםם!
שמתי תפוחים, תותים ופירות יער קפואים- פירות היער קצת השתלטו אבל עדיין חוסל!
את חושבת שאפשר להכין את הקראמבל בכמות כפולה ובנוסף לפירורים לשטח גם על הבסיס?
וואי איזה כייף!!! לא הבנתי בדיוק את שאלתך, להכפיל כמובן, לבחור תבנית גדולה יותר